Duetten & Plissé

Wat zijn duetten en plissé gordijnen?

Plisségordijnen

Met plisségordijnen kun je iedere dag een ander raam creëren. Met plisségordijnen kun je zowel de boven- als onderkant van het gordijn bewegen. En je kunt er nog zoveel meer mee: ze zijn de ideale oplossing voor bijzondere ramen zoals dakramen, ronde of schuine ramen. Ook hebben ze nog meer talloze functionele eigenschappen.

Plisségordijnen bestaan uit een laag stof en zijn verkrijgbaar met mooie gelijkmatige plooien van 20 mm. De collectie bevat meer dan 100 stoffen in verschillende kleuren, texturen en prints.

Zelfs in vochtige badkamers, keukens en rommelige kinderkamers blijven plisségordijnen van hoogwaardige kwaliteit.

Duetten 

Met duetten haal je niet alleen hele mooie raamdecoratie in huis, maar geniet je ook van flink wat voordelen. Duetten maken het binnenvallende licht zachter, hebben een goede isolerende- en akoestische werking en creëren maximale verduistering in de slaapkamer.

Duetten hebben anders dan plisségordijnen twee stoflagen, die samen een honingraat vormen. Dit heeft als voordeel dat er geen koorden en koordgaatjes zichtbaar zijn en het werkt ook energiebesparend. Dupligordijnen hebben dezelfde voordelen als plisségordijnen, zo hebben ze dezelfde vochtbestendige en warmtewerende eigenschappen.

Alvast wat ideeën

Eigenschappen van duetten

Duetten hebben een unieke honingraatstructuur met dubbele lagen stof die zorgen voor een luchtlaag tussen de stoflagen. Deze structuur maakt de gordijnen zeer energie-efficiënt, doordat ze isolerende eigenschappen hebben die helpen om warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, waardoor je energie en geld bespaart op verwarmings- en koelingskosten.
Duetten bieden uitstekende lichtregulering. Door de gordijnen op te trekken of neer te laten, kun je het niveau van natuurlijk licht in een kamer aanpassen. Daarnaast zijn er verschillende transparanties beschikbaar, variërend van lichtdoorlatend tot verduisterend, waardoor je de gewenste mate van privacy en lichtinval kunt kiezen.
De honingraatstructuur van Duetten heeft ook geluiddempende eigenschappen, waardoor ze omgevingsgeluiden kunnen absorberen en de akoestiek in een ruimte kunnen verbeteren. Dit maakt ze ideaal voor kamers waar rust en stilte gewenst zijn, zoals slaapkamers of thuiskantoren.

Eigenschappen van plissé

Plissé gordijnen hebben strakke, verticale plooien in de stof, waardoor ze een eigentijdse en stijlvolle uitstraling hebben. Deze plooien behouden hun vorm, zelfs wanneer het gordijn is opgetrokken, wat bijdraagt aan een nette en opgeruimde look in elke kamer.
Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, variërend van transparant tot semi-transparant en verduisterend. Hierdoor kun je de gewenste hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte regelen en tegelijkertijd zorgen voor privacy, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.
Plissé gordijnen nemen weinig ruimte in beslag wanneer ze zijn opgetrokken, waardoor ze ideaal zijn voor ramen met beperkte ruimte. Hierdoor blijft het raam volledig zichtbaar en kun je optimaal van het uitzicht genieten wanneer het gordijn is geopend. Dit maakt plissé gordijnen een praktische en esthetische keuze voor verschillende raamtypes.

Veelgestelde vragen over duetten en plissé gordijnen

Wat betekend 'stofpakket vrij'?

Met de optie ‘stofpakket vrij’ kun je duetten en plisségordijnen in iedere gewenste positie plaatsen. Hiermee kun je precies de hoeveelheid licht doorlaten die je wenst. In de open stand profiteer je volop van het licht en het prachtige uitzicht. Voor wat mee privacy plaats je het dupligordijn in de halfopen of gesloten stand.

Is dit product geschikt voor in de slaapkamer?

Voor een goede nachtrust zijn duetten perfect. De verduisterende stoffen maken jouw slaapkamer in no-time pikkedonker. Zo wordt jouw slaapkamer een droomkamer en kun je heerlijk slapen.

Zijn duetten goed voor de akoestiek in huis?

Een slechte akoestiek in huis is erg storend. Duetten hebben twee stoflagen die samen een honingraat vormen. De honingraat werkt geluidsdempend en zorgt voor een goede akoestiek in huis. Dubbel zo goed dus!

Wat voor eigenschappen hebben de soorten stoffen nog meer?

De collectie heeft ook stoffen met warmtewerende, vuilafstotende, vochtbestendige en vlamvertragende eigenschappen. De vochtbestendige stoffen zijn super handig voor in de badkamer en keuken.

Zijn duetten duurzaam?

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er zijn duurzame stoffen die gemaakt zijn van 100% gerecycled polyester. Deze zijn verkrijgbaar in drie kleuren: taupe, grijs en blauw en hebben een subtiel gestreept patroon. Bijkomend voordeel is het EU-energielabel van A+, wat betekent dat ze het energieverbruik met 20%-25%* verminderen, afhankelijk van het gebruik.

Wat voor soort ramen kan ik bekleden met plisségordijnen?

Met plisségordijnen kun je de meest bijzondere ramen bekleden. Dakramen, ronde of ruime ramen: niets is te gek. Dankzij de slanke profielen passen plisségordijnen ook goed in de glaslijst van daai-kiepramen en openslaande deuren.

Wat voor montage mogelijkheden heb ik als ik kies voor een plisségordijn?

Je kunt een plisségordijn ook zonder te boren bevestigen op je kunststof of aluminium kozijn met klemsteunen, een plakprofiel of een magneetframe. Klemsteunen zijn ideaal voor draai-kiepramen en met het speciale plak- en magneetprofiel wordt je raamdecoratie met een plak- of magneetstrip bevestigd.

Is een plisségordijn geschikt voor in de badkamer?

Wil je plisségordijnen ook in de badkamer? Dat kan! De collectie bevat stoffen met vochtbestendige eigenschappen. Deze stoffen zijn perfect voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en zijn bovendien gemakkelijk te reinigen.

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact