Vloerkleden

Wat is een vloerkleed?

 

Thuis, dat ben jij. Waar kun je beter jezelf zijn dan in een ruimte die helemaal uitstraalt wie jij bent en wat jou drijft. De vloer vormt de basis van jouw huis. Met een vloerkleed geef je flair en sfeer aan je interieur. Een kleed verbindt alle onderdelen in jouw woonruimte met kleur en zachtheid. Laat je inspireren en verrassen en bekijk de mogelijkheden van onze vloerkledencollecties in standaard maten en ons Vloerkleed op Maat programma.

 

Alvast wat vloerkleed ideeën

Eigenschappen van vloerkleden

Vloerkleden voegen comfort en warmte toe aan een ruimte. Ze creëren een zachte en gezellige ondergrond om op te lopen, wat vooral aangenaam is in koude seizoenen. Daarnaast zorgen ze voor een warmere sfeer in huis door de isolerende eigenschappen.
Vloerkleden hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor ze omgevingsgeluiden absorberen en de akoestiek van een ruimte verbeteren. Dit is vooral handig in kamers met harde vloeren, waar het geluid kan weerkaatsen.
Vloerkleden voegen kleur, textuur en patronen toe aan een ruimte, waardoor ze een krachtig visueel statement maken. Ze kunnen dienen als het middelpunt van de inrichting en helpen bij het definiëren van specifieke ruimtes binnen een grotere kamer. Vloerkleden bieden ook de mogelijkheid om verschillende interieurstijlen en thema's te benadrukken.

Veelgestelde vragen over vloerkleden

Wat zijn de voordelen van het gebruik van vloerkleden in mijn interieur?

Vloerkleden voegen niet alleen warmte en gezelligheid toe aan jouw interieur, maar ze hebben ook praktische voordelen. Ze verminderen geluidsoverlast, beschermen de vloer tegen slijtage en bieden een zachte en comfortabele ondergrond om op te lopen.

Welke vloerkleedmaterialen zijn het meest geschikt voor mijn huis?

We bieden vloerkleden in verschillende materialen, zoals wol, synthetische vezels, katoen en jute. Wol is duurzaam en veerkrachtig, terwijl synthetische vezels gemakkelijk te onderhouden zijn. De keuze hangt af van jouw levensstijl, voorkeuren en het gebruik van het vloerkleed.

Hoe kan ik de juiste maat vloerkleed voor mijn ruimte kiezen?

Om de juiste maat te bepalen, meet je de ruimte waar je het vloerkleed wilt plaatsen en laat je aan alle kanten voldoende ruimte over zodat meubels gedeeltelijk op het kleed kunnen staan. Over het algemeen geldt dat een vloerkleed de zitmeubels moet verbinden en de ruimte visueel bij elkaar moet brengen.

Hoe kan ik mijn vloerkleed het beste onderhouden?

Regelmatig stofzuigen is essentieel om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast is het raadzaam om het vloerkleed regelmatig te draaien om slijtage gelijkmatig te verdelen. Bij vlekken is het belangrijk om snel te handelen en professionele reiniging te overwegen voor diepgaande reiniging.

Zijn vloerkleden/karpetten geschikt voor allergiegevoelige mensen?

Ja, vloerkleden/karpetten kunnen zelfs helpen allergieën te verminderen, mits ze regelmatig worden gereinigd. Ze vangen stof en allergenen op, waardoor deze niet door de lucht verspreid worden, zolang je ze goed onderhoudt en schoonhoudt.

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact