Tapijt

Wat is tapijt?

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Tapijt is een vloerbedekking gemaakt van textiel. In tegenstelling tot de meest andere vloeren is tapijt een zachte vloer, dat maakt deze vloer erg comfortabel.

Tapijt is ook geluiddempend en isoleert de ruimte meteen. Het wordt gemaakt van wol, katoen, sisal, polyester, polyamide of polypropyleen.

Hoe ziet tapijt eruit?

Tapijt is (meestal) zacht en voelt warm aan de voeten. Het is te verkrijgen op 400cm en 500cm breed en heeft veel keuze in kleur en design. Tapijt kent veel patronen en geeft daardoor nog meer dimensie aan uw woning.

 

Alvast wat tapijt ideeën

Eigenschappen van tapijt

Het belangrijkste voordeel van tapijt is dat het lekker warm en zacht aanvoelt. In combinatie met vloerverwarming biedt het nog meer comfort! Het is al heerlijk om met blote voeten over zachte vloerbedekking te lopen, maar als deze ook nog eens lekker warm aanvoelt, dan is het helemaal ideaal. Zeker in de koude wintermaanden is het geweldig om over een zachte en dus eventueel ook verwarmde vloer te lopen!
Tapijt vindt u in veel verschillende kleuren en designs. Van wit en zwart tot aan groen en paars. Maar ook zijn er veel verschillende patronen te verkrijgen. Zo heb jij echt een bijzondere en unieke vloer.
Geluiddempend In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Tapijt biedt hier een oplossing voor. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Warmte-isolerend en energiebesparend Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert. Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5% in een strenge winter zelfs 10%).
Tapijt is stroef, dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.

Veelgestelde vragen over tapijt

Is tapijt geschikt voor vloerverwarming?

Tapijt kan zeker in combinatie met vloerverwarming. Er is wel zeker iets waar op moet letten bij de aanschaf. Namelijk de de warmtedoorlaatweerstand van het betreffende tapijtsoort. Ideaal zou zijn als het niet hoger ligt dan 0.15 m² k/W, dan kunt u optimaal gebruik maken van uw vloerverwaming. 

Het geeft eigenlijk alleen maar meer comfort. Het zachte gevoel van tapijt is al heerlijk maar als dit dan ook nog lekker warm is geeft dat helemaal een fijn gevoel.

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt heeft verschillende voordelen.

Het is zacht en comfortabel, isoleert en is warm aan de voeten. Het geeft demping en zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte. Tapijt houdt ook stof vast. Hierdoor blijft stof niet door de ruimte vliegen maar blijft het op de vloer liggen.

Er zijn dus genoeg voordelen aan tapijt op de vloer.

Hoe onderhoud ik tapijt?

U zult uw tapijt eigenlijk alleen maar stofzuigen. Als er iets vloeibaars op valt, raden wij aan dit meteen te verwijderen als dit kan. Komt er toch een vlek in, raden wij deze weg de halen met TMC.

U kunt u tapijt ook altijd laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf.

Wat is het verschil tussen wol en synthetisch tapijt?

Wol heeft van zichzelf een natuurlijke beschermlaag die vuil en waterafstotend is, waardoor het vuil niet in de vezel dringt. Wol heeft een zeer hoog herstellend vermogen. Dat wil zeggen dat het garen nadat het is belopen weer geheel of gedeeltelijk in oorsprokkelijke stand komt te staan. Ook is wol brandvertragend.

Synthetisch tapijt is over het algemeen sterker dan wol, maar is wat gevoeliger voor vuil. Het herstellende vermogen van synthethisch garens is afhankelijk van het soort garen. De mooiste synthetische garens zijn gemaakt van polyamide, de goedkopere van polypropyleen.

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

 

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact