PVC 

Wat is PVC?

PVC is een harde kunststofvloer welke in zo goed als alle ruimtes gelegd kan worden. PVC vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout of steen alleen heeft PVC het voordeel dat het super onderhoudsvriendelijk is. Ook is PVC verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Van een rechte houtlookplank tot een visgraatvloer of een hongaarse punt. PVC is ook verkrijgbaar in een tegellook.

Onze PVC collectie bevat onder andere de PVC vloeren van Therdex, M-Flor en Ambiant. Onze interieuradviseurs helpen u graag met het vinden van uw vloer!

Waaruit bestaat een PVC vloer?

PVC vloeren zijn opgebouwd uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De toplaag is de beschermende laag, de filmlaag zorgt voor het dessin en de rug zorgt voor stabiliteit en een goede basis om de PVC op de ondergrond te installeren. Bij sommige click PVC vloeren zit ook de ondervloer al aan de PVC vast.

 

Alvast wat PVC ideeën

Eigenschappen van PVC

U zult het vast wel vaker gehoord hebben, PVC is absoluut onderhoudsvriendelijk. Uitermate geschikt voor het drukke gezinsleven. Modderige schoenen, ketchup op de vloer of gewoon een glas water. U haalt er gewoon een doekje overheen en het is weg zonder dat het vlekken achterlaat.
De toplaag van een PVC vloer is voorzien van een embossing structuur. Dankzij deze structuur voel je de nerven van het hout ook daadwerkelijk in de PVC vloer. Hierdoor is jouw houtlook PVC vloer nauwelijks van echt te onderscheiden. Zo heb je wel de looks van een houten (visgraat)vloer, maar niet het onderhoud!
Wat PVC duurzaam maakt is de lange levensduur. Het gaat bijvoorbeeld langer mee dan een vinyl of laminaat vloer. Dit heeft te maken met de sterke slijtlaag die op de PVC is aangebracht. De gemiddelde levensduur van een PVC vloer staat zeker op 15 jaar maar kan ook zo oplopen tot 30 jaar.

Veelgestelde vragen over PVC-vloeren

Kan PVC op een trap gemonteerd worden?
Ja, dit kan zeker! Met speciale strips van aluminium werken we de naden van het PVC perfect af en geven we jouw trap een make-over! PVC is slijtvast, hygiënisch, sterk, en zeer praktisch in onderhoud, het is dus ook goed geschikt om op een trap te gebruiken.
Wat is het verschil tussen een dryback (verlijmde) vloer en een click vloer?
Een verlijmde vloer ligt vast op de ondergrond, een click vloer ligt los. Het voordeel van de verlijmde vloer is dat hij stiller is, het voordeel van de click vloer is dat u hem eventueel zou kunnen meenemen als u gaat verhuizen.

Voor beide vloeren heeft u een gladde ondergrond nodig maar bij aan aantal click collecties zit de ondervloer al aan het pvc vast. Hierdoor hoeft de vloer niet altijd te geëgaliseerd te worden.

Een dryback vloer kan strak om de kozijnen heen worden gesneden, hierdoor hoeft u geen gebruik te maken van plakplintjes en draagt het bij aan een strakkere uitstraling. Een click vloer moet altijd los liggen van de wanden.

Een dryback vloer is dunner en staat in direct contact met de ondergrond. Hierdoor is deze vloer ook de nummer 1 voor vloerverwarming.

Welke vloer u kiest ligt aan uw woonsituatie en aan uw woonwensen. In de winkel helpen onze interieuradviseurs u graag met de keuze.

 

Hoe onderhoud ik een PVC-vloer?
Het fijne van een PVC vloer is dat het zo makkelijk te onderhouden is. Vaak is de stofzuiger of een swiffer al genoeg maar er moet ook wel eens gedweild worden. Ga dan niet met geijkte schoonmaakmiddelen aan de slag maar gebruik in plaats daarvan gewoon water en voeg daar zo af en toe PVC onderhoudsmiddel aan toe. Dit onderhoudsmiddel kunt u bij ons in de winkel aanschaffen. Leggen wij de vloer bij u dan leveren wij de eerste fles schoonmaakmiddel erbij.
Is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?
PVC vloeren zijn absoluut geschikt voor vloerverwarming. PVC staat er om bekend dat de warmte optimaal wordt geleid.
Is een PVC vloer krasvast?
PVC vloeren hebben een goede slijtvaste toplaag. Dit zorgt ervoor dat PVC krasbestendig is maar niet krasvast. Scherpe voorwerpen kunnen er voor zorgen dat er krasjes in de vloer ontstaan. Dit is te voorkomen door vilt te gebruiken onder de poten van meubels, een goede inloopmat plaatst bij de voordeur en een bureaustoelmat onder stoelen met zwenkwielen te gebruiken.

Heeft u een beschadiging aan uw dryback PVC vloer? Geen paniek, dit deel van de vloer zou eruit geföhnd kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat u altijd wat PVC planken overhoud. Wij adviseren u om dit door een professional te laten doen.

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Wij komen gratis inmeten en onze top monteurs komen het gewenste product nauwkeurig monteren.

Interieuradvies

 Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact