Horizontale jaloezieën

Wat zijn horizontale jaloezieën?

Houten jaloezieën

Wat zijn ze mooi: de houten horizontale jaloezieën. Hout is warm en sfeervol en daarmee een perfecte keuze voor jouw ramen. Horizontale jaloezieën zijn gemakkelijk te bedienen waardoor je in een handomdraai lichtinval, privacy en uitzicht regelt. Ze zijn de perfecte match voor alle woonstijlen. Van landelijk tot minimalistisch: hout past overal.

Aluminium jaloezieën

De aluminium jaloezie is al heel wat jaren oud, maar nog helemaal van nu. Ze zijn stijlvol, super praktisch en daglicht en privacy regel je in een mum van tijd. Met deze fijne klassieker maak je nog steeds een statement in huis.

Alvast wat ideeën

Eigenschappen van horizontale jaloezieën

Met horizontale jaloezieën kun je eenvoudig de lichtinval in een ruimte regelen. Door de kantelbare lamellen in verschillende posities te zetten, kun je de hoeveelheid natuurlijk licht aanpassen, van volledige verduistering tot het creëren van zachte, gefilterde lichtinval.
Horizontale jaloezieën bieden ook een hoge mate van privacy. Door de lamellen te kantelen of het gordijn neer te laten, kun je inkijk van buitenaf beperken, terwijl je toch voldoende zicht naar buiten behoudt.
Horizontale jaloezieën hebben een tijdloos en elegant ontwerp dat bijna elk interieur verrijkt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, hout en kunststof, en in diverse kleuren en lamelbreedtes. Hierdoor kun je de jaloezieën afstemmen op de inrichting van jouw huis en persoonlijke smaak. Bovendien bieden ze een strakke en gestroomlijnde uitstraling voor een nette afwerking van jouw ramen.

Veelgestelde vragen over horizontale jaloezieën

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Ze zijn ieder uniek! De verschillende houtsoorten in de collectie hebben elk een eigen uitstraling. Bamboe en essenhout hebben een natuurlijke uitstraling en bij de Afrikaanse houtsoorten Ayous, Iroko en Abachi is de houtstructuur goed zichtbaar. Bij Blend zijn verschillende houtsoorten samengevoegd.

Op wat voor afmetingen zijn lamellen verkrijgbaar?

De houten lamellen zijn verkrijgbaar met lamelbreedtes van 25, 50 en 65 mm. Ben je op zoek naar een lamel dat een rustig beeld creëert? Ga dan voor een smalle lamel. Voor een opvallende look kies je een extra brede lamel van 65 mm. 

Van extra smal tot lekker dik. Aluminium jaloezieën zijn beschikbaar met lamelbreedtes van 16, 25, 35 en 50 mm. Hierbij geldt: hoe breder de lamel hoe opvallender de look. Een smalle lamel geeft een elegant en rustig beeld, terwijl de extra brede lamel robuust en opzichtig is.

Heeft de grootte van het raam invloed op het product?

Geen raam te groot want onze houten jaloezieën zijn ideaal voor grote raampartijen. Ze zijn leverbaar tot een breedte van wel 350 cm. De strakke banen van horizontale jaloezieën geven iedere ruimte in huis allure. Goed idee om ze dus op meerdere plekken in huis toe te passen.

Hoe stijl ik mijn jaloezie mooi af?

Stijl je jaloezieën af met ladderband in een bijpassende of contrasterende kleur. Ladderband is beschikbaar in drie breedtes: 10, 25 en 38 mm. Bijkomend voordeel hiervan is dat je de lamelgaatjes niet meer ziet.

Zijn houten jaloezieën geschikt voor deuren en draai- kiepramen?

De strakke banen van onze houten jaloezieën kun je ook toepassen op deuren en draai-kiepramen. En de hoge kwaliteit van onze jaloezieën garandeert dat ze jarenlang mooi blijven.

Mat, glanzend of met reliëf?

De aluminium collectie bevat jaloezieën met verschillende afwerkingen. Een lamel met structuur maakt de jaloezie net wat levendiger en spannender, terwijl de jaloezieën met glans voor extra schittering in huis zorgen wanneer het zonlicht erop valt.

Zijn aluminium jaloezieën duurzaam?

Alle Bece jaloezieën zijn gemaakt van 98% gerecycled aluminium met Cradle to Cradle-certificering, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken voor je woning en het milieu. Zo maakt oud goed in een nieuw jasje een grande rentrée in je interieur.

Is een aluminium jaloezie geschikt voor kunststof of aluminium kozijnen?

In kunststof en aluminium kozijnen wil je liever niet boren. Met het magneetmodel wordt de jaloezie bevestigd door middel van een magneetstrip, waardoor boren en schroeven niet nodig zijn. Dit systeem is geschikt voor kunststof en aluminium raamkozijnen, maar ook handig voor draai-kiepramen.

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact