Vinyl

Wat is vinyl?

 

Een vinylvloer is een flexibele kunststofvloer. Vinyl ziet er vrijwel hetzelfde uit als een vloer van pvc. Het verschil zit vooral aan de onderkant: bij een pvc vloer is deze hard, bij vinyl veel zachter. Vloeren van pvc bestaan uit stroken of tegels en een vinyl vloer wordt op rol geleverd, net zoals kamerbreed tapijt. De naden bij een hout-look vinyl zijn dus niet echt waardoor het er misschien niet zo echt uitziet als een pvc stroken vloer, maar hierdoor is de vloer wel makkelijker schoon te houden.

Ook vinyl is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Van een rechte houtlook plank tot een visgraat vloer of en hongaarse punt. Vinyl is ook verkrijgbaar in beton of tegellook. Een betonlook vinyl vloer geeft de uitstraling van een gietvloer.

Hoe ziet een vinyl vloer eruit?

Vinyl is opgebouwd in verschillende lagen. De rug, de filmlaag en de toplaag. Vinyl is er in veel verschillende kwaliteiten. Zo is de rug van vinyl niet altijd hetzelfde. Onze voorkeur gaan dan ook uit naar de black tex backings van Interfloor.

 

Alvast wat vinyl ideeën

Eigenschappen van vinyl

Vinyl is zeker onderhoudsvriendelijk. Een swiffer of stofzuiger is vaak al genoeg voor een vinyl vloer. Het onderhoud is eigenlijk hetzelfde als bij een pvc stroken vloer, alleen heeft u bij een vinyl vloer geen naden waar vuil tussen kan zitten. Ideaal dus! Dus modderige schoenen, ketchup op de vloer of gewoon een glas water. U haalt er een doekje overheen en het is weg zonder dat het vlekken achterlaat.
Vinyl is meestal verkrijgbaar op 4m breed. Maar woont u in een appartementen complex op de 7e verdieping en weet u niet hoe u een rol van 4meter omhoog krijgt? Dan bestaat er gelukkig ook vinyl op 2 en 3 meter breed. U komt dan uit bij de novilon vloeren collectie van Forbo.
Gezondheid & milieu – Ftalaatvrij De Interfloor Dynamic Collectie is geïnspireerd op en met respect voor de natuur ontwikkeld, met de grootst mogelijke en blijvende zorg en aandacht voor vermindering, hergebruik en recycling. Tijdens de productie worden zo weinig mogelijk water en andere grondstoffen verbruikt en zo veel mogelijk terug gewonnen. De Interfloor Dynamic Black Tex Back Collectie behoort tot de absoluut veiligste en gezondste vloerbedekking die in de huidige markt verkrijgbaar is. De productie vindt plaats volgens strikte protocollen omtrent mens en milieu en de hoogste normen betreffende Europese regelgeving. Door productie in Europa hoeven de producten minder kilometers af te leggen wat mede helpt de ecologische voetafdruk te beperken en de impact van klimaatverandering te verminderen. De Dynamic Collectie is geproduceerd zonder weekmakers – Een 100% Ftalaatvrije vloer!

 

Veelgestelde vragen over Vinyl-vloeren

Kan vinyl op een trap gemonteerd worden?

Ja, dit kan zeker! Met speciale strips van aluminium werken we de naden van het vinyl perfect af en geven we jouw trap een make-over! Vinyl is slijtvast, anti allergeen, sterk, en zeer praktisch in onderhoud, het is dus ook goed geschikt om op een trap te gebruiken.

Is een vinyl vloer hetzelfde als zeil?

Vinyl vloeren zijn vloeren op 400cm breed. Dit is waarom vinyl vloeren vaak zeil genoemd worden. Maar de vinyl vloeren van tegenwoordig zijn niet te vergelijken met het zeil van vroeger. Het is veel sterker en ook is de levensduur langer.

Is vinyl ook geschikt voor projecten?

Ja zeker!

Er worden voor speciale project geschikte vinyl vloeren geproduceerd. Deze hebben een dikkere toplaag waardoor het geschikt is voor projectmatig gebruik.

Is vinyl een geschikte vloer voor de badkamer?

Ja! U zou een vinylvloer in de badkamer kunnen leggen. Vinyl is namelijk waterdicht. Uiteraard is het wel belangrijk de randen goed af te laten kitten door een specialist.

Wat is een Black Tex Backing?

De Black Tex Backing is de rug van het vinyl van Interfloor. Deze backing zorgt ervoor de het vinyl extra stabiel en vormvast is. Daarbij zorgt het voor een betere warmte isolatie en draagt het bij aan een verbeterde akoestiek.

De egaliserende werking van de zwarte rug, welke een hoge weerstand heeft tegen indrukken van onderaf, maakt dat er bij lichte oneffenheden van de vloer geen voorbereidingen nodig zijn. Dit in tegenstelling tot PVC stroken waarbij de ondergrond volledig glad moet zijn en er daardoor veelal geëgaliseerd moet worden, wat voor extra kosten zorgt.

 

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

 

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact