Gordijnen

Wat zijn gordijnen?

 

Gordijnen zijn niet meer weg te denken uit het interieur. En dat is ook niet gek. Ze zijn echte sfeermakers, makkelijk in gebruik en kleden een ruimte aan.

Met de juiste kleur, stof en afwerking kun je ze zo samenstellen dat ze perfect passen bij jou woonwensen. Lekker luchtig voor veel licht in huis of juist wat zwaarder voor de gezellige avondjes op de bank.

Gordijnen zijn er in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen uit een enkele- of dubbele plooi, een triple plooi, een enkele of dubbele retourplooi en een wave confectie bij deze laatste krijg je het effect van een gordijn op ringen waardoor een bijzonder elegante plooi ontstaat. 

Voor de complete collectie geldt: van alle stoffen kunnen gordijnen of vouwgordijnen gemaakt worden. Zo kun je varieren en toch zorgen dat het een mooi geheel wordt.

 

Alvast wat gordijn ideeën

Eigenschappen van gordijnen

Gordijnen bieden de mogelijkheid om de hoeveelheid natuurlijk licht dat een kamer binnenkomt te regelen. Ze kunnen worden geopend om volledig daglicht binnen te laten of gesloten om de ruimte te verduisteren, wat ideaal is voor privacy en het creëren van een gezellige sfeer.
Gordijnen bieden een gevoel van privacy in huis, vooral 's avonds wanneer het buiten donker is en het binnenlicht gemakkelijk zichtbaar kan zijn. Ze voorkomen inkijk van buitenaf, waardoor je je veilig en beschermd voelt in je eigen ruimte.
Gordijnen voegen esthetische waarde toe aan een kamer en dragen bij aan de algehele inrichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen, patronen en stijlen, waardoor je ze kunt afstemmen op jouw persoonlijke smaak en de stijl van je interieur. Gordijnen kunnen een opvallend accent zijn of juist subtiel opgaan in de achtergrond, afhankelijk van het gewenste effect.

Veelgestelde vragen over gordijnen

In welke ruimte is een gordijn het populairst?

Gordijnen zijn het meest geliefd voor de slaapkamer. Ze geven je slaapkamer meteen sfeer, zijn makkelijk in gebruik en zijn in de nacht de beste verduisteraars. Tip: kies een verduisterende stof met grove weving. Door de grove weving heb je een subtiele structuur waardoor het net wat meer leeft.

Kan je de stof ook gebruiken voor een vouwgordijn?

Voor de hele gordijnen collectie geldt dat ze ook verkrijgbaar zijn in vouwgordijnen. Zo kun je gordijnen en vouwgordijnen gemakkelijk combineren en weet je zeker dat het samen mooi staat. Lekker mixen en matchen dus!

Hebben gordijnen ook een isolerende werking?

Wist je dat je jouw gordijnen ook kunt voeren? Met een isolerende gordijnen bespaar je al snel geld op je energierekening. Zonder isolerende raamdecoratie kan wel 50% van de warmte via de ramen ontsnappen! Gordijnen zorgen ervoor dat de warmte in huis blijft. 

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact