Marmoleum 

Wat is een marmoleum vloer?

Een vloer met veel kleur en design. Marmoleum wordt vaak gelinkt aan de vloeren in scholen en ziekenhuizen maar het is zoveel meer dan dat. Marmoleum is het perfecte product voor op uw vloer! Het straalt rust uit, is slijtvast, is geschikt voor vloerverwarming, is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maar is vooral de meest duurzame keuze voor uw woning.

Duurzame vloer door natuurlijke grondstoffen
Forbo Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze eenvoudige, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

 

Alvast wat marmoleum ideeën

Eigenschappen van marmoleum

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen zoals lijnolie, houtmeel en jute. Het is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het jarenlang meegaat, zelfs in drukbezochte ruimtes.
Marmoleumvloeren zijn een milieuvriendelijke keuze, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Het wordt geproduceerd met respect voor het milieu en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.
Marmoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor je creatieve ontwerpen kunt realiseren. Of je nu kiest voor een klassiek effen ontwerp of een opvallend motief, marmoleum biedt talloze mogelijkheden om een unieke en stijlvolle vloer te creëren.

Veelgestelde vragen over marmoleum vloeren

Hoe onderhoud ik een marmoleumvloer?

Marmoleum vloeren zijn, dankzij de goede beschermlaag net zo makkelijk in schoonmaak en onderhoud als een PVC/vinyl vloer.

Verwijder regelmatig stof en vuil met een stofwisser of stofzuiger, zo zorg je ervoor dat zand en vuil geen krassen in de vloer veroorzaken.

Gebruik nooit schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen die een schurend effect hebben. Deze middelen veroorzaken lichte beschadigen en tasten de beschermlaag aan.

 

Is marmoleum een duurzame vloer?

Marmoleum is de eerste CO2 neutraal geproduceerde vloer ter wereld en daarom niet alleen mooi voor binnen, maar ook goed voor buiten. Dit komt in hoofdzaak omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content.

Wat is de levensduur van een marmoleumvloer?

Een marmoleumvloer kan wel 30 jaar meegaan. 

Wat is een marmoleum click vloer?

Marmoleum Click is een laminaat gemaakt met een geluid absorberende kurkrug en een 2,5 mm Marmoleum toplaag.
Met 23 kleuren zijn er vele mogelijkheden voor Marmoleum Click. Click wordt geleverd in 30×30 cm, 30×60 cm en 30×90 cm panelen. Deze worden snel en probleemloos aan elkaar geklikt dankzij een uniek en gepatenteerd clicksysteem. Marmoleum Click maakt al je creatieve dromen in een handomdraai stralende werkelijkheid.

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuidden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact