Laminaat

Wat is Laminaat?

Laminaat is een vloer gemaakt van houtvezels met daaroverheen een laag bedrukt papier en een kunststof toplaag. Laminaat lijkt op een parketvloer en heeft in veel gevallen ook echt een natuurlijke look. Laminaat is er ook als tegel en kan een matte en een glanzende look hebben. Het is een harde stevige vloer die zeker krasvast is. Ook zijn de meeste laminaat soorten van Quickstep voorzien van een Hydro Seal coating waardoor hij waterbestendig is, hierdoor is een laminaat vloer geschikt voor bijna elke ruimte.

Hoe ziet een laminaat vloer eruit?

Laminaat vloeren lijken op echte houten vloeren en hebben dan ook meestal een houtlook. Bekijk onze collectie in de winkel of de showroom van onze leverancier.

 

Alvast wat laminaat ideeën

Eigenschappen van laminaat

Een laminaat vloer bevat bovenop een geprinte laag. Deze laag heeft in de meeste gevallen een houtdesign en geeft de vloer een natuurlijke uitstraling. Als u een goede laminaat vloer heeft is deze bijna niet te onderscheiden van een houten vloer.
Laminaat vloeren zijn sterke harde vloeren die zeker wel tegen een stootje kunnen. Het is altijd wel belangrijk hoe je met de vloer omgaat. Voorzie meubels bijvoorbeeld wel van vilt en neem een inloopmat. Maar laminaat vloeren hebben een zeer slijtvaste toplaag die uw vloer lang mooi houdt.
Het fijne aan een laminaatvloer is dat deze eventueel verhuisbaar is. Heeft u een woning waarvan u weet hier niet lang te wonen? Wilt u wel graag een goede vloer maar vind u het zonde als deze investering maar voor heel even zou zijn? Een laminaat vloer zou u eventueel mee kunnen nemen naar een volgende woning.

Veelgestelde vragen over laminaat vloeren

Wat is de levensduur van laminaat?

Afhankelijk van de dikte van je laminaatvloer, gaat deze 6 tot 25 jaar mee. Een dunne laminaatvloer van 6mm gaat zo’n 6 tot 15 jaar mee. Een dikkere laminaat vloer van 8mm kan tot wel 25 jaar mee. 

Bij ons vindt u voornamelijk de kwaliteit van 8mm.

Hoe onderhoud ik een laminaatvloer?

Laminaat schoonmaken kan voor het grootste gedeelte met een stofzuiger of swiffer. Maar een vloer wordt nou eenmaal wel eens wat viezer en dan kunt u de vloer gewoon dweilen met water. Voeg aan het water wat laminaat onderhoudsmiddel toe. Onze laminaatvloeren zijn voorzien van een waterbestendige laag maar zorg er wel voor dat het water na 12 uur weer opgedroogd is.

Is laminaat geluidsdempend?

Laminaat opzich is niet geluidsdempend. Let bij de aanschaf daarom goed op de ondervloer. Deze zal daarin het verschil maken.

Kan ik mijn laminaatvloer opknappen als deze slijtlagen oploopt?

In tegenstelling tot een echte parket vloer kan een laminaat vloer helaas niet worden opgeschuurd.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Laminaat is niet de meest geschikte vloer voor vloerverwaming. Laminaat is een vrij dikke vloer waardoor u rekening moet houden met een lager rendement.

Kiest u toch voor een laminaat vloer bij vloerverwarming? Let bij de keuze van zowel de vloer als de ondervloer dan op de warmteweerstand.

 

Hebben jullie een montage- en meetservice?

Bij Wooncentrum Ubo Kok meten we gratis in en komen onze top monteurs het gewenste product nauwkeurig monteren.  

 

Interieuradvies

Komt u er zelf niet uit? Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is? Lukt het niet om de perfecte combinatie te maken? Of geeft u het gewoon graag uit handen. Wij geven u graag advies.

Contact gegevens

Adres

Marktplein 24
1972 GB IJmuiden

Contact

0255 536060
info@ubokok.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

’s avonds op afspraak

Kom in contact